12


Αργύρης Χατζόπουλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη.

Τελείωσα το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ και έκανα Μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent U.K. στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία.

Διδάσκω Αγγλικά εδώ και 25 χρόνια.
Τα πρώτα 11 χρόνια δίδαξα σε μικρά γκρουπ 4-5 ατόμων, και με την πάροδο του χρόνου, μέσα από συνεχή ενημέρωση και πειραματισμούς κατέληξα σ’ ένα προσωπικό τρόπο διδασκαλίας ο οποίος όχι μόνον είχε αποτελέσματα όσον αφορά στη λήψη πτυχίων, αλλά καλλιεργούσε ταυτόχρονα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αγάπη θα έλεγα, για την Αγγλική Γλώσσα, αλλά και ένα δέσιμο μεταξύ των μαθητών που είχαν την αίσθηση ότι ανήκαν σε μία ομάδα.

Η αυξημένη ζήτηση του κόσμου για μαθήματα με οδήγησε στην δημιουργία ενός σύγχρονου και μοντέρνου αισθητικά Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας, όπου εκεί το ζητούμενο ήταν να διατηρηθούν η φιλοσοφία, οι στόχοι και η μέθοδος που με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια είχα διαμορφώσει. Κάτι τέτοιο απαιτούσε καλούς συνεργάτες και ταυτόχρονα προσαρμογή τους στον ήδη υπάρχοντα τρόπο διδασκαλίας. Αυτό επιτεύχθηκε με την προσεκτική επιλογή 6 μόνιμων συνεργατών, με σημαντική ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική πείρα και ικανότητες, και την συστηματικοποίηση της εκπαιδευτικής μου φιλοσοφίας.

Τα αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά. Μέσα σε 14 χρόνια λειτουργίας του English Language Courses, μαθητές μας πήραν 1188 πτυχία του Michigan και του Cambridge, ενώ το διδακτικό μας προσωπικό έφτασε τα δεκατρία (13) άτομα.

Όπως ίσως κι εσείς θα έχετε ήδη διαπιστώσει για εμένα το English Language Courses και γενικότερα η ενασχόληση μου με τη διδασκαλία των Αγγλικών δεν είναι απλά ένα επάγγελμα, αλλά ένας τρόπος ζωής, όπου η καθημερινή μου σχέση με τους μαθητές, μ’ εσάς, και τους συνεργάτες μου, ο συνεχής πειραματισμός και αναζήτηση τελειότερων και δημιουργικότερων τρόπων κατάκτησης της Αγγλικής Γλώσσας, με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.

 

Αργύρης Χατζόπουλος