England Summer Camp 2016

(καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία για παιδιά ηλικίας 12-17 ετών)

στο Canterbury Kent College

από το ELC Argiris Hatzopoulos

 

112

Kent 2011

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όπου περισσότεροι από 160 μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της καθημερινής ζωής ενός κολεγίου στην Αγγλία, έτσι και φέτος το English Language Courses Argiris Hatzopoulos παρέχει στους νεαρούς μαθητές/τριες την ευκαιρία να ταξιδέψουν, να ζήσουν και να παρακολουθήσουν μαθήματα Αγγλικών στο Canterbury – Kent για 15 ημέρες το καλοκαίρι του 2016.

Το πρόγραμμα διαρκεί δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει πρωινά μαθήματα Αγγλικών (καθημερινά 9.00 – 13.00 μ.μ) αλλά και απογευματινές επισκέψεις σε γειτονικές πόλεις και σε μουσεία, αλλά και ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός του κολεγίου, όπου επιδιώκεται η επαφή και η γνωριμία των παιδιών με την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό της χώρας.

Μ’ αυτό τον τρόπο οι μαθητές μέσα σε ένα πραγματικό ξενόγλωσσο περιβάλλον αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της εκμάθησης της γλώσσας ως μέσο επικοινωνίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά που δεν φοιτούν στον φροντιστήριο μας με την προϋπόθεση να παρακολουθήσουν τις 6 συναντήσεις ενημέρωσης και προετοιμασίας που γίνονται μέχρι το καλοκαίρι.

 

112112

Kent, 2013

Το φετινό πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο βδομάδες, από τις 11 μέχρι τις 24 Ιουλίου. και θα περιλαμβάνει εκτός από τα πρωινά μαθήματα της Αγγλικής Γλώσσας και απογευματινές εκδρομές σε πόλεις και επισκέψεις σε μουσεία, αλλά και ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός του κολεγίου.

Tο Concorde International[1], (ο φορέας με τον οποίο συνεργαζόμαστε εδώ και 13 χρόνια) έχοντας σαν στόχο την «ενεργητική» συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία της μάθησης, εκτός από τα πρωινά μαθήματα (καθημερινά 9.00 – 12.30 μ.μ.+ 2 απογευματινά μαθήματα, συνολικά 24 ώρες/ εβδομάδα) από Άγγλους καθηγητές σε τάξεις όπου οι μαθητές κατατάσσονται ανάλογα με το επίπεδό τους, τις απογευματινές ώρες οργανώνει ποικίλες δραστηριότητες επιδιώκοντας την επαφή και την γνωριμία των παιδιών με την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό της χώρας. Μ’ αυτό τον τρόπο οι μαθητές μέσα σε ένα πραγματικό ξενόγλωσσο περιβάλλον αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα εκμάθησης της γλώσσας ως μέσο επικοινωνίας.

Σε κάθε δραστηριότητα εντός και εκτός κολεγίου οι μαθητές συνοδεύονται εκτός από τους υπεύθυνους του κολεγίου, από εμένα και από έναν/μία καθηγητή/τρια του English Language Courses.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 1700 Εuro [2]

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν σε σύντομο χρονικό τη συμμετοχή τους, να καταβάλλουν την προκαταβολή, που ανέρχεται στα 200 Euro και να συμμετέχουν στις 6 συναντήσεις ενημέρωση που θα γίνουν με τον κύριο Αργύρη Χατζόπουλο

(τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310200383 6932572152 Αργύρης Χατζόπουλος)

44

Kent 2011

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες

1. Στόχος

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, που διοργανώνεται με επιτυχία από το English Language Course Argiris Hatzopoulos έχει σαν στόχο την ενίσχυση της Αγγλικής Γλώσσας, την άντληση εμπειριών, την επαφή με τον πολιτισμό της χώρας, καθώς και «βάπτισμα» της απομάκρυνσης ενός παιδιού από την οικογένεια.

 

2. Η πανέμορφη πόλη του Canterbury και το διάσημο Πανεπιστήμιό του

Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια της Αγγλίας, στην επαρχία του Kent και λέγεται ότι έχει το καλύτερο κλίμα σε ολόκληρη τη Μ. Βρετανία. Πρόκειται για μια μικρή μεσαιωνική πόλη με κάτι παραπάνω από 50.000 κατοίκους που χαρακτηρίζεται για το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον της. Απέχει γύρω στα 50 λεπτά με το τρένο από το Λονδίνο. Το πιο ξεχωριστό αξιοθέατο της πόλης είναι ο Μεσαιωνικός Καθεδρικός Ναός που υψώνεται 537 πόδια πάνω από τη γη και ο οποίος μαζί με τα μισογκρεμισμένα ρωμαϊκά τείχη αποτελούν ζωντανή απόδειξη της μεγάλης ιστορίας της. Στο Canterbury, διασχίζοντας τα πλακόστρωτα δρομάκια έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει το συνδυασμό μιας έξοχης μεσαιωνικής ατμόσφαιρας δεμένη με τη χάρη του μοντέρνου.

 

3. Kent College

Το Kent College απλώνεται σε μία καταπράσινη έκταση 300 εκταρίων, πάνω σε λόφο με μαγευτική θέα της πόλης του Canterbury. Mοντέρνα κτίρια, βιβλιοθήκες, οικοτροφεία και εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν εσωτερικά και εξωτερικά γήπεδα για όλα σχεδόν τα αθλήματα. Οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους του κολεγίου και η διαμονή τους γίνεται σε άνετα, ανακαινισμένα δωμάτια. Επίσης το οικοτροφείο διαθέτει δυο (2) αίθουσες ψυχαγωγίας, καθώς και μια αίθουσα για τις βραδινές εκδηλώσεις.

 

4. Πως περίπου κυλάει μια ημέρα στο Camp

Τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα με ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό στην τραπεζαρία. Κατόπιν συνεχίζουν με τα μαθήματά τους. Μετά το μεσημεριανό φαγητό, από τις 13.30 μέχρι τις 17.30, τα παιδιά χωρίζονται σε μικρές ομάδες με την ευθύνη ενός Άγγλου “group leader” (ομαδάρχη) κάνουν επισκέψεις στα αξιοθέατα της περιοχής, πραγματοποιούν τα ψώνια τους και ασχολούνται με σπορ. Το βράδυ μπορούν να παρακολουθήσουν video, να λάβουν μέρος σε ομαδικά παιχνίδια ή να χορέψουν σε οργανωμένα από το Κολέγιο πάρτι. Ο υπεύθυνος δραστηριοτήτων παρέχει στα παιδιά ποικίλες ενασχολήσεις για τα βράδια τους οι οποίες είναι όλες οργανωμένες και προσχεδιασμένες προσωπικά από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Ανάμεσα στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται barbeque parties, karaoke, χειροτεχνίες (arts & crafts), περίπατοι,διαγωνισμοί και αθλητικά tournaments, talent shows.

 

5. Η διατροφή

Η διατροφή των παιδιών θα ελέγχεται αυστηρά και θα περιλαμβάνει 3 γεύματα την ημέρα στη self-service τραπεζαρία του Κολεγίου. Το κολέγιο θα μας υποβάλει αναλυτικό μενού το οποίο θα είναι στη διάθεσή σας πριν από την αναχώρηση της ομάδας.

 

6. Τα μαθήματα

Έξι μέρες την εβδομάδα τα παιδιά κάνουν 6 ώρες μάθημα την ημέρα. Οι μαθητές θα δώσουν τεστ στα Αγγλικά, για να χωρισθούν σε επίπεδα. Ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία τους, χωρίζονται σε ομάδες 10-12 μαθητών στις οποίες περιλαμβάνονται και παιδιά από άλλες χώρες. Το κάθε επίπεδο διδάσκεται από δύο δασκάλους οι οποίοι χρησιμοποιούν ποικίλες διδακτικές μεθόδους. Το κέντρο βάρους όλης της μαθησιακής προσπάθειες εντοπίζεται στη χρήση της γλώσσας. Όλα τα μέσα και όλοι οι σχεδιασμοί αποβλέπουν στο να χρησιμοποιήσει το παιδί την Αγγλική γλώσσα και να εμπεδώσει τους μηχανισμούς του φυσικού και αυτοματοποιημένου λόγου. Στα μαθήματα, πέρα από τη γλώσσα, περιλαμβάνονται και η μελέτη της Ιστορίας των χώρων που θα επισκεφθούν. Το διδακτικό προσωπικό επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια από το διευθυντή του προγράμματος Concorde International. Αποτελείται από Άγγλους εκπαιδευτικούς με πείρα στον τομέα της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας. Στην πραγματικότητα το πρόγραμμα διαρκεί ολόκληρη την ημέρα. Και τούτο διότι πέρα από τις ώρες των μαθημάτων, τα παιδιά μετά το μεσημεριανό φαγητό χωρίζονται σε μικρές ομάδες και ασχολούνται με διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Οι Άγγλοι group leaders είναι ειδικά επιλεγμένοι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να παίζουν με τα παιδιά, να βγαίνουν στην αγορά, να κάνουν επισκέψεις και γενικά να ενθαρρύνουν τα παιδιά μας να εξερευνούν και να δοκιμάζουν τον Αγγλικό τρόπο ζωής.

7

Kent

7. Οι επισκέψεις και οι εκδρομές

Μόλις φθάσουμε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου θα μας περιμένει πούλμαν και θα μας πάει στo Kent College. Κατά την παραμονή μας στο Canterbury θα περπατήσουμε τα σοκάκια της πόλης και θα επισκεφθούμε πολλά από τα αξιοθέατα της αλλά και της περιοχής όπως τον καθεδρικό ναό. Στις (3) τρεις ολοήμερες εκδρομές θα επισκεφθούμε μεγάλες πόλεις, όπως Cambridge, London, Greenwich. Σε κάθε επίσκεψη οι συνοδοί καθηγητές και οι group leaders του ΕLC ενθαρρύνουν και βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν και να βιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον Αγγλικό πολιτισμό.

 

8. Η επίβλεψη

Καταβάλλεται και επιτυγχάνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η επίβλεψη των μαθητών κατά την παραμονή τους στην Αγγλία να γίνεται με τρόπο απόλυτα ασφαλή. Τα παιδιά είναι καλυμμένα με ασφάλεια από την ώρα που θα φθάσουν στην Αγγλία μέχρι την ώρα που θα επιβιβασθούν στο αεροπλάνο για την Ελλάδα. Για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε θέματος υγείας θα υπάρχει άμεσα στη διάθεση των παιδιών, γιατρός και νοσοκόμα. Τα παιδιά θα συνοδεύονται από τον κ. Αργύρη Χατζόπουλο και ένα ακόμα καθηγητή/τρια του Φροντιστηρίου μας.

 

9. Η ασφάλεια

Παρ’ όλο που ο σκοπός των προγραμμάτων μας είναι η εκπαίδευση και η διασκέδαση, ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μας είναι η ασφάλεια και η επιτήρηση των παιδιών σε 24ωρη βάση. Τα παιδιά απαγορεύεται να απομακρυνθούν από τον χώρο του Κολεγίου, εκτός και αν συνοδεύονται από κάποιον Συνοδό και πάντα με ειδική άδεια.

Η νυχτερινή ασφάλεια είναι ένα από τα καθήκοντα των Συνοδών. Εμείς φροντίζουμε για την τήρηση της ώρας του ύπνου, καθησυχάζοντας και ηρεμώντας τα παιδιά. Τα δωμάτια των Συνοδών βρίσκονται ακριβώς δίπλα από αυτά των παιδιών, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να είναι δίπλα τους. Οι κεντρικές πόρτες κλειδώνονται με κωδικούς, αν και σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να ανοίξουν από την εσωτερική πλευρά. Σε περίπτωση πού κάποιο από τα παιδιά παραβεί τους κανόνες, ρισκάροντας έτσι την ασφάλειά του και την ασφάλεια των άλλων, θα σταλεί πίσω άμεσα.

Η ασφάλεια χρημάτων και διαβατηρίων/ ταυτοτήτων Όλα τα πανεπιστήμια και κολέγια διαθέτουν χρηματοκιβώτια, στα οποία φυλάσσονται τα χρήματα, τα διαβατήρια / ταυτότητες και τα εισιτήρια. Οι Συνοδοί των groups φροντίζουν γι’ αυτό μόλις φτάσουν στο κολέγιο.

 

10. Ιατρική Περίθαλψη

Όλα τα campus έχουν ιατρείο και ειδικευμένο προσωπικό 24 ώρες τη μέρα. Τα φάρμακα που τα παιδιά φέρνουν μαζί τους*, τοποθετούνται σε ασφαλές μέρος και πρέπει να αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής (πλην αυτά της λίστας), όπως και οι οδηγίες για τη χρήση τους. Ο Συνοδός των παιδιών θα φροντίσει για την σωστή χρήση των φαρμάκων. Σε περίπτωση ανάγκης, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μεταφοράς του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Η ιατρική περίθαλψη για όλες τις χώρες της Ε.Ε. καλύπτεται με την ειδική φόρμα Ε111. Οι επείγουσες περιπτώσεις θεραπείας είναι συνήθως δωρεάν, αλλά επιβαρύνεται οποιαδήποτε μεταγενέστερη θεραπεία. Οι οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές δεν συμπεριλαμβάνονται. Αν κάποιο παιδί επισκεφτεί τον γιατρό ή το νοσοκομείο για οποιονδήποτε λόγο, οι γονείς ενημερώνονται αμέσως. Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν το παιδί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αλλεργίας, είτε μέσω της αίτησης συμμετοχής είτε τηλεφωνικώς. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες που μας δίνετε είναι απολύτως εμπιστευτικές. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα, αρκεί φυσικά να είμαστε ενήμεροι γι’ αυτό.

*Παρακαλείσθε να δώσετε σε κάθε παιδί, καλά φυλαγμένα στη βαλίτσα τους, τα φάρμακα πρώτης ανάγκης:

· Καραμέλες για τον πονόλαιμο

· Depon/Panadol/ ασπιρίνη (παυσίπονα ευρείας χρήσης)

· Αντιισταμινική αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων

 

11. Διαβατήριο και Συνάλλαγμα

Για να ταξιδέψετε σε χώρα της Ε.Ε. θα πρέπει να έχετε NEO διαβατήριο που να είναι σε ισχύ, ή Αστυνομική Ταυτότητα με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ. Το τουριστικό σας συνάλλαγμα είναι απεριόριστο και μπορείτε να το αγοράσετε από οποιαδήποτε τράπεζα.

 

12. Πως θα επικοινωνήσετε με το παιδί σας

Η αυτόματη κλήση για ΑΓΓΛΙΑ είναι: 0044 + τηλέφωνο αγγλικό.

Η διαφορά ώρας με τη Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ -2 ώρες

 

13. Τι θα πάρουν τα παιδιά μαζί τους

· Μία βαλίτσα ή σάκο όσο γίνεται ελαφρύτερο και με ρόδες αν είναι δυνατόν

· 5 t-shirt

· 2 τζιν ή παντελόνια

· 2 φούτερ

· 1 αθλητική φόρμα

· 1 ζευγάρι πιτζάμες

· αντιανεμικό ή αδιάβροχο μπουφάν

· αθλητικά παπούτσια

· κάλτσες

· εσώρουχα

· σαγιονάρες

· Μια αλλαξιά ρούχα για κάτι πιο επίσημο

· 1 πετσέτα προσώπου + 1 πετσέτα σώματος ή μπουρνούζι

· Σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, αποσμητικό και βούρτσα

 

14. Θερμοκρασία

Το μήνα Ιούλιο οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 30ο C. Σε γενικές γραμμές κυμαίνονται μεταξύ 20 -25ο C κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για το λόγο αυτό, σας συμβουλεύουμε το ντύσιμό σας να ποικίλει, προσπαθώντας να προβλέψετε τις τυχόν αλλαγές του καιρού, και να έχετε πάντα μαζί σας αδιάβροχο ή ομπρέλα, αν πρόκειται να βρίσκεστε έξω ολόκληρη την ημέρα. Σπάνια υπάρχει η ανάγκη για βαριά μπουφάν ή πουλόβερ.

 

15. Τι περιλαμβάνει το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι: 1.700 €.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται:

μεταφορά από / προς αεροδρόμιο του Λονδίνου

όλες οι τοπικές μετακινήσεις

είσοδος σε όλα τα μουσεία

24 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα

διαμονή στο κολέγιο

πλήρης διατροφή (3 γεύματα ημερησίως) + κολατσιό στις ημερήσιες εκδρομές

3 ολοήμερες εκδρομές

βραδινές εκδηλώσεις στο κολέγιο (barbeques, disco, karaoke, video κ.α.)

καθημερινό πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων

βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό

ιατροφαρμακευτική μέριμνα και ταξιδιωτική ασφάλεια

ενημερωτικά έντυπα και χάρτες

φροντίδα και παρακολούθηση από τους καθηγητές - συνοδούς

**ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ θα αγοράζεται με του που ο μαθητής/τρια δηλώνει συμμετοχή και δεν θα επιστρέφεται η αξία του σε περίπτωση που κάποιος αλλάξει γνώμη.

 

16. ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

Αν και όλα τα έξοδα του ταξιδιού καλύπτονται, καλό θα ήταν κάθε παιδί να έχει μαζί του το χαρτζιλίκι του για μικροέξοδα, το οποίο θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ των150 –250 £.

88[1] www.concorde-int.com

[2] Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο. Συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα (διαμονή, διατροφή, μαθήματα, εκδρομές, είσοδος στα μουσεία, μετακινήσεις, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου.).