Σπουδές στο εξωτερικό; Δώστε τώρα IELTS!

IELTS-GMAT

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
KANONIKO
20 10  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ (1 φορα την εβδομάδα) 250 Ευρώ
ΕΝΤΑΤΙΚΟ
205  ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ (2 φορές την εβδομάδα)  250 Ευρώ
ΥΠΕΡΕΝΤΑΤΙΚΟ20
3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ  (3 φορές την εβδομάδα)  250 Ευρώ
  • Τα μαθήματα γίνονται ατομικά ή σε ομοιογενή τμήματα των 2-4 φοιτητών/τριών
  • Ταυτόχρονα με τα μαθήματα υποβάλεστε σε Paper Τests.
  • Το ELC είναι διατιθεμένο να σας βοηθησει: στη σωστή επιλογή του πανεπιστημίου και του μεταπτυχιακού προγράμματος που σκοπεύετε να ακολουθήσετε
  • στη συγγραφή του βιογραφικού, των statements of Purpose/Motivation Letters, και Application Essays που απαιτούνται για  σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική
  • ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ IELTS TEST


Το IELTS Test (International English Language Testing System)

Σήμερα πολλά Πανεπιστήμια αλλά και αγγλόφωνοι οργανισμοί όταν προσλαμβάνουν εργαζομένους που προέρχονται από ξένες χώρες ζητούν πλέον τα σκορ των υποψηφίων στο IELTS test ως ένδειξη της ικανότητας χειρισμού της αγγλικής γλώσσας.

Το IELTS (International English Language Testing System) είναι η πιο δημοφιλή εξέταση αγγλικής γλώσσας στον κόσμο.

Διευθύνεται από κοινού από τα: University of Cambridge ESOL Examinations, British Council, και IDP: IELTS Australia.

Αναγνωρίζεται σε πάνω από 9.000 οργανισμούς σε περισσότερες από 140 χώρες. Κάθε χρόνο δίνονται περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια εξετάσεις IELTS από ανθρώπους που το χρησιμοποιούν ως αποδεικτικό του επιπέδου των γνώσεών τους στην αγγλική γλώσσα για να κερδίσουν μία θέση στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδας.

 

To IELTS έχει δύο ενότητες:

1) Τις Ακαδημαϊκές Ενότητες (Academic Modules) οι οποίες αξιολογούν την ικανότητα του υποψηφίου να σπουδάσει στην Αγγλική γλώσσα.

2) Τις Γενικές Εκπαιδευτικές Ενότητες (General Training Modules) οι οποίες είναι σχεδιασμένες για υποψήφιους που σκοπεύουν να εργαστούν σε Αγγλόφωνο περιβάλλον.

Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στις ίδιες ενότητες κατανόησης προφορικού Λόγου (Listening and Speaking Modules), ενώ η κατανόηση γραπτού λόγου (Reading and Writing) προσφέρονται ως ακαδημαϊκές ή γενικές εκπαιδευτικές ενότητες (Academic or General Training Modules).

Το τεστ συνολικά διαρκεί 2 ώρες και 45 λεπτά.

Περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Η Δομή του IELTS Test

Τομέας

Sections

Ερωτήσεις

Χρόνος

Listening

4

40

30 min

Reading

3

40

60 min

Writing

2 tasks

150 & 250 λέξεις

60 min

Speaking

—-

Συνέντευξη

11-14 min

 

Οι εξετάσεις προφορικού λόγου (Speaking) διενεργούνται την εβδομάδα πριν τις γραπτές εξετάσεις. Για τους υποψήφιους εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης οι προφορικές εξετάσεις διενεργούνται την ίδια ημέρα με τις γραπτές εξετάσεις.

Τα Reading & Writing sections διακρίνονται σε δύο τύπους: τα General Training Reading & Writing και σε Academic Reading & Writing. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στον ένα ή τον άλλο τύπο ανάλογα με τους λόγους για τους οποίους χρειάζονται το IELTS test score.

Εξέταστρα IELTS

  • Τα εξέταστρα του IELTS για την περίοδο 1 Ιανουαρίου–31 Δεκεμβρίου 2015 είναι €190.
  • Τα εξέταστρα του IELTS για την περίοδο 1 Ιανουαρίου–31 Δεκεμβρίου 2016 είναι €195.

3. ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Όποια και αν είναι η επιλογή σας για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε οποιαδήποτε από τις 140 χώρες του εξωτερικού που αναγνωρίζεται το IELTS, η ανάγκη για πιστοποίηση του επιπέδου των Αγγλικών σας είναι δεδομένη.

Πανεπιστήμια και εκπαιδευτικοί οργανισμοί στη Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, καθώς και στην Αμερική, στην Αυστραλία, τον Καναδά και αλλού θέτουν το IELTS ως προαπαιτούμενο πιστοποιητικό για τους φοιτητές τους. Δίνοντας τις εξετάσεις του IELTS έχετε αποκτήσει ένα ακόμα εφόδιο για να κερδίσετε μία θέση στα πανεπιστήμια και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του εξωτερικού.

4. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ IELTS

Ελέγξτε τις ημερομηνίες της εξέτασης IELTS

Οι εξετάσεις IELTS διεξάγονται δύο φορές το μήνα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Σας προτείνουμε να εγγραφείτε πέντε εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της εξέτασης, καθώς υπάρχουν περιορισμένες θέσεις για κάθε εξεταστική. Ωστόσο, διαθέσιμες θέσεις ίσως να υπάρχουν και μετά από αυτήν την ημερομηνία. Ελέγξτε το Σύστημα Ηλεκτρονικής Εγγραφής μας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες εξετάσεων.

Οι εξετάσεις κατανόησης προφορικού λόγου (Listening), κατανόησης γραπτού λόγου (Reading) και παραγωγής γραπτού λόγου (Writing) θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα. Οι εξετάσεις παραγωγής προφορικού λόγου (Speaking) διενεργούνται την εβδομάδα πριν τις γραπτές εξετάσεις. Για τους υποψήφιους εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης (βάση της διεύθυνσης που έχει δηλωθεί) οι προφορικές εξετάσεις διενεργούνται την ίδια ημέρα με τις γραπτές εξετάσεις.

Σημείωση: Οι προφορικές εξετάσεις διενεργούνται έως και τις 20.00 την ημέρα των γραπτών εξετάσεων. Παρακαλούμε μεριμνήστε για τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας.


Oι καθηγητές μας!

oι καθηγητές μας!

1

 

2.

6666

 

5